Lax till middag

Ungsbakad lax
färsk laxfile
50 gr smör
limepeppar
svartpeppar
salt
brockoli
wokgrönsaker coop malay
grädde
parmesanost


Potatismos
potatis
smör
grädde
mjölk
salt peppar
pasta rosso peppar

Sätt på ugnen på 200 g. Skala och koka potatisen. Dra av skinnet från laxen och lägg den på en bädd av smör i en ungssäker form. Krydda med lime, salt och svartpeppar. Baka ugnen i ca 15 minuter. Mot slutet läggs den lätt förkokta brockoli och wokgrönsakerna runt laxen i formen. Häll på ca 1 dl grädde och riv lite färsk parmesan över det hela. Grädda ytterligare 5 minuter. Pressa sedan de kokta potatisarna och rör ihop dem med smör och kryddor. Häll på lite grädde och ev mjölk till lagom konsistens.

Servera det hela med någon god kall sås, exempelvis romsås, limeaioli eller någon cremefraisch blandning.
Jättegott och enklare än det låter. Prisvärt också eftersom lax är förhållandevisbllligt just nu.

Kommentarer
Postat av: Margareta

Det låter underbart! Det är risk för att det blir en nattsmörgås med rökt skinka... :)

2009-01-19 @ 00:35:26
Postat av: Mona

Det låter alldeles lagom

2009-01-19 @ 16:25:01
Postat av: Nettan

Mums filibabba. Själv gjorde jag världens enklaste wok med samma grönsaksblandning som du och nudlar toppad med scampi i sötsur sås.

2009-01-20 @ 09:01:39
Postat av: Anonym

Ja, det hade jag gärna smakat.

2009-01-20 @ 22:35:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0